X
تبلیغات
آشپزی عمه خانم - مرغ شکم پر
 

اون روز که تونستم آپلود کنم با ذوق و شوق رفتم خونه تا برایه شروع از نهارمون عکس بگیرم ولی دیدم جا تره و بچه نیست .به آقای همسر گفتم دوربین کو ؟؟؟گفت فلانی خواست بره مسافرت رو زد و منم نمی شد نه بگم اصلا انتظارش رو نداشتم   حالا همیشه بی استفاده کنج کمد افتاده بود همین امروز باید نباشدش  کلی حالم گرفت و به هسری غرغر کردم Rolling Pin

اما حالا از ذوق و شوقه آپلود کردن از اونچه که تو آرشیوم هست استفاده می کنم .

امروز براتون آموزش مرغ شکم پر رو می زارم

مواد لازم:

مرغ          ۱ عدد

پیاز        دو سر

زنجبیل یک تکه

زعفران آب کرده ۲ قاشق

رب ۲ قاشق غذا خوری

آلو بخار چند عدد

روغن کمی

مواد لازم جهت پر کردن شکم مرغ

زرشک

آلو قیسی خلال شده

کشمش

پیاز سرخ شده

سبزیجات معطر ( ترخون ومرزه و ریحان یا جعفری یا کمی نعناع )

شیره تمر کمی ( به دلخواه)

زعفران آب کرده

گردو خرد شده

خلال بادام

گوشت قلقلی سرخ شده

میزانه مواد بالا بسته به میل و ذائقه شماست .هرکدوم رو هم که دوست ندارید می تونید حذف کنید .کلا با هر موادی که دوست داشته باشید می تونید شکم مرغ رو پر کنید . یه دستور دیگه هم که ازش استفاده می کنم ترکیب برنج آبکش شده با لپه پخته هست که اگه می خوایید می تونید گوشت قلقلی هم بزارید توش که خیلی خوب میشه .یه روش دیگه هم هست که اغلب وقتی مهمون دارم و فرصت کافی واسه پخت و پز نیست استفاده می کنم و پلو با مرغ شکم پر می زارم و شکم مرغ رو با پلویی که آبکش شده و توش سبزیجات و باقله هست پر می کنم و البته پیاز سرخ شده هم قاطیش می کنم که واقعا خوشمزه میشه و مهمونهام همیشه پسندیدن .

مرغ رو باید از شب قبل نمک بزنیم و آماده کنیم .برایه پاک کردن مرغ باید دقت کنیم پوسته اطراف گردن و انتهای شکم مرغ و بالهای اون رو نباید ببریم .از زدن زعفران و فلفل هم به مرغ باید خودداری کرد چون مرغ رو کمی نپزا می کنه و زمان طولانی تری برایه پخت می بره.

تمام مواد ذکر شده در بالا رو باهم مخلوط می کنیم . می تونید شیره تمر رو حذف کنید اگه طعم ترشی رو زیاد دوست ندارید. بعد با نخ و سوزن انتهایه شکم مرغ رو کاملا می دوزیم . و با ادامه همون نخ دوتا رون مرغ رو به هم دیگه می بندیم تا وقته پختن از هم جدا نشن .بعد بالهای مرغ رو سر هم میاریم و با خلال دندون به بدنش محکم می کنیم .

حالا گردن مرغ رو باید به صورت برعکس ازحفره کنار گردن به درون شکم مرغ فرو کنیم . این کار باعث میشه هم مرغ زیبا تر بشه و هم مواد شکم اون از حفره کنار گردن بیرون نریزه.بعدش پوست گردن رو کاملا رویه اون می کشیم و می دوزیم .

بعد از این مراحل مرغ رو در یک قابلمه تفلون تفت می دیم تا کمی طلای بشه .دوقاشق رب رو هم بهش اضافه می کنیم و در قابلمه تفت می دیم .بعد نمک و فلفل و زنجبیل و چند تا آلو بخارا و زعفران بهش اضافه می کنیم و دولیوان آب جوش هم رو مواد می ریزیم . می زاریم تا مواد ۱ ساعت باهم بپزه .

بعد از این مدت مرغ رو به یک ظرف نسوز مخصوص فر منتقل می کنیم و سس رو هم کنارش می ریزیم . رویه اون رو فویل بکشید و ۱ ساعت در فر بگزارید . وقتی پخته مرغ کامل شد فویل رو بردارید و بزارید تا کاملا مرغ طلایی بشه .

عکسی که در بالا می بینید .مرغی هست که در کیسه مخصوص در فر پخته شده و دیگه اون سس رو نداشت . حدود ۵/۱ ساعت زمان برایه پختش لازم هست .ولی این عکسی که در پایین می بینید .کاملا به روشی که توضیح دادم پخته شده .

اطرافش رو هم با گوشت قلقلی و انواع مخلفات تزیین کردم .امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد .در ضمن اگه تویه توضیح دادنم مشکلی دارم بهم بگید تا دوباره توضیح بدم .

نوش جان 36_1_51.gif



تاريخ : سه شنبه شانزدهم شهریور 1389 | 10:49 | نویسنده : فروغ |